Nisan 2020 – Toprak altı su hattı döşenmesi – 2

Toprak altı su hattı döşenmesi

Kiraz Diyarının kullanım suyu ihtiyacını tamamen karşılayacak olan çözümü sonunda bulduk..

Toprak altı kanal açma makinesi
Toprak altı kanal açma makinesi

Bahçemizin sulama hizmeti Topraksu Kooperatifi sayesinde sağlanıyor. Mayıs ayı başından Eylül ayı sonuna kadar ağaçlara 39 kuyudan çıkarılan su üç günde bir beş saat süre ile verilmekte ve bahçe sahiplerine SMS ile bilgi verilmekte. Bunun dışından kullanım amaçlı bir su kaynağımız yoktu. Bahçe almayı düşünen kişilerin özellikle su ve elektrik sorunu olmayan bahçeleri almalarını tavsiye ederim.

Kullanım suyunun olmaması çok ciddi bir sorundu. Bu sorunu aşmak için POLİDAŞ firmasından 5 tonluk bir su deposu almıştık ancak bu depoyu doldurmak için bir kaynak yoktu. Kullanım suyu sorununu 20 litrelik üç bidonla çözüyordum ama yorucu oluyordu ve konforlu olmuyordu. Damla sulama hattının toprak altından geçen 2″ (63mm) kangal borudan bir T ile hat alıp yine toprak altından depoya götürüp bağlantı yapmamız gerekiyordu. Depoya bağlandığı kısma ise bir bypass vanası koyarak kışa doğru depodaki suyu tekrar aynı hattı kullanarak bahçeye boşaltmayı düşündük.

Her şey hayal etmekle başladı.
Her şey hayal etmekle başladı.

Oturup yukarıdaki gibi bir devreyi tasarladım ve başta Afyonkarahisar olmak üzere çevre illerde ekibiyle damla sulama hatları çeken Kadir Özdemir Bey ile paylaştım. Son derece temiz bir işçilik çıkarıp, tam istediğim şekilde hattı tamamlayıp ana hattan bir hattı toprak altından depoya getirip bağlamayı başardık. Kendilerine tekrar teşekkür ederim. Lafı fazla uzatmadan toprak altı kangal borunun nasıl çekildiğini gösteren fotoğraf albümü ile sizi baş başa bırakıyorum.

Sıhhi Tesisat döşenmesi ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Leave a Comment

10 + seven =